RUILEN EN RETOURNEREN

Kan ik een product ruilen of retourneren?

Is een artikel niet helemaal naar je wens? Is de maat net niet goed of wil je toch een andere kleur, dan kun je het product omruilen naar een andere kleur of een andere maat. Natuurlijk is het ook mogelijk om het product te retourneren en je geld terug te krijgen. Er zijn enkele spelregels waar je bij ruilen of retourneren rekening mee moet houden.

Herroepingrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingtermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de (laatste) zending of het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingrecht uit te oefenen, moet je ons Carmen Lingerie, gevestigd op het Kerkepad 7 te Hapert, via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Om de herroepingtermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingrecht te verzenden voordat de herroepingtermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je betalingen die je op dat moment hebt gedaan, inclusief de leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) direct en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, en deze in dezelfde staat zijn als waarin wij ze verzonden hadden.

Je dient de goederen direct, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt mede gedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening. Retour zenden van je bestelling kun je via post NL doen naar Carmen Lingerie Kerkepad 7 5527 HK Hapert of een retoursticker aanvragen via de kosten worden dan in mindering gebracht op het terug te storten bedrag.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen. Met andere woorden: je mag het product passen, maar niet dragen. Broekjes en panty’s kunnen i.v.m. hygiënische redenen niet retour genomen worden

Voor verzending controleren wij artikelen op kwaliteit. Indien je het product in enige vorm beschadigt, vies maakt of op wat voor manier dan ook onverkoopbaar maakt, kun je deze niet meer retourneren. Stuur je een onverkoopbaar product toch terug, dan kunnen we je geen restitutie geven. Indien een geretourneerd product beschadigd of vies is, maar nog wel verkoopbaar tegen een gereduceerde prijs, dan zullen wij je retour wel accepteren maar houden we de geleden schade in van het terug te betalen bedrag. Het artikel kunnen we indien gewenst aan je terugzenden nadat je de verzendkosten aan ons hebt overgemaakt. Besluit je om dit niet te doen, dan gaat het product naar een goed doel.

Het artikel retourneer je (indien redelijkerwijs mogelijk) in de oorspronkelijke verpakking. Verpak je retour met zorg om schade bij de verzending te voorkomen. Wanneer er artikelen beschadigd zijn geraakt bij het terugsturen kunnen wij ook geen geld terug geven of ruilen omdat het product onverkoopbaar is. Tip: verstuur voorgevormde Bh’s in een doos en niet in een enveloppe. De kans op beschadiging tijdens transport is groter als je het in een enveloppe verstuurt.

Let op: panty's kunnen uitsluitend in een ongeopende en onbeschadigde verpakking worden geretourneerd. Beschadigde of gedragen panty's zijn onverkoopbaar. Indien je een beschadigde of gedragen panty naar ons retourneert zullen wij de geleden schade in rekening brengen.

Als je retourzending kwijt raakt is dit voor eigen risico. Tot het moment dat het product bij ons is gearriveerd is het jouw verantwoordelijkheid. Als je de retouren onvoldoende of ongefrankeerd aan ons terug stuurt, houden we de door Post NL in rekening gebrachte kosten en boete in op het bedrag dat aan je terugbetaald wordt. Post NL rekent een boete van 14 euro bovenop de portokosten.

Hoe werkt het ruilen en retourneren?

Bij de bestelling ontvang je een retourformulier. Wil je een artikel voor een ander artikel omruilen, vul dan op het retourformulier in welke artikelen je retour zendt en welke nieuwe artikelen je wilt ontvangen. Geef daarbij ook aan om welke kleur en maat het gaat. Wil je zeker zijn dat het artikel nog op voorraad is en blijft, check dan niet alleen de site, maar stuur dan ook alvast een mailtje naar . Wij reserveren het artikel dan alvast voor je.

 

Hoe zit het met terugbetaling als ik iets geruild of teruggestuurd heb?

Uiteraard krijg je het geld terug als je een artikel ruilt of terugstuurt. Als je een artikel retourneert, betaal je zelf alleen de kosten voor terugzending.

Hoe werkt het als ik iets geruild heb en moet bijbetalen?

Het kan zijn dat je moet bijbetalen als je een artikel ruilt. Zodra de om te ruilen artikelen en je bijbetaling binnen zijn, verzenden we je aanvullende producten. Moet je bijbetalen dan sturen we je een mail met daarin een link naar de betaalpagina om het geld direct naar ons over te maken.

Ik heb een product teruggestuurd. Wanneer krijg ik mijn geld terug?

We maken je geld zo snel mogelijk over en uiterlijk binnen 14 dagen nadat de artikelen bij ons in goede staat zijn ontvangen.